סלט חברות – חסה, כרוב, תפוח ועדשים מונבטות ברוטב חמאת בוטנים

שעון

10 דקות הכנה

ילד

עם הילדים

גלוטן

ללא גלוטן

השבוע נפגשתי עם חברות אהובות, לסדנה בסטודיו של חברתי הקרמיקאית אורלי פיטל, לכבוד המפגש הכנתי סלט חדש ומיוחד שפיתחתי במיוחד לארוע: זהו סלט צבעוני וחגיגי עם טעם מיוחד. השילוב של חמאת הבוטנים וקרם הקוקוס מקפיץ ומרענן ולוקח אותנו למקומות רחוקים, והעדשים המונבטות מוסיפות המון חלבון וערכים תזונתיים נוספים למנה.

את הסלט הגשנו כמובן באחת הצלחות המשגעות של אורלי וצילמה בכשרון מופלא חברתנו הצלמת סיגל לדנהיים. אז לכבוד החברות האהובות שלי אני קוראת לסלט הזה: "סלט חברות" - מוזמנות להכין אותו למפגש החברות הבא שלכן.
את הסלט הזה אפשר להכין מראש ולהוסיף את הרוטב לפני שמגישים.,

המצרכים:

2 ראשי חסה (עגולה או משי)

1/4 כרוב סגול קטן

חופן עליי בייבי

1 תפוח ירוק או אדום

1/2 כוס עדשים מונבטות (אם אין מונבטות אפשר מבושלות עד לריכוך)

1/2 כוס אגוזי קשיו או שקדים טבעיים לא קלויים

1/3 כוס חמוציות

 

לרוטב:

2 כפות גדושות חמאת בוטנים (לרגישים אפשר חמאת שקדים)

1/3 כוס קרם קוקוס

1 כפית רוטב סויה

1 כפית סילאן או מייפל טהורים (ללא תוספת סוכר)

 

לעבודה:

מכינים את הרוטב:

בעזרת מזלג או מטרפה קטנה מערבבים הכל יחד,

אם הרוטב סמיך מידי אפשר לדלל במעט מים או קרם קוקוס, אם דליל מידי אפשר להוסיף מעט חמאת בוטנים. 

 

הסלט

שוטפים ומייבשים היטב את עלי החסה ובעזרת הידיים חותכים לקרעים.

פורסים את הכרוב לרצועות דקות.

חותכים את התפוח לחצי, וכל חצי לפרוסות דקות.

בקערת הגשה יפה מניחים עלי חסה , עליי בייבי, רצועות כרוב ומערבבים.

מעליהם מפזרים את העדשים, התפוחים, הקשיו והחמוציות.

מעל הכל מזלפים את הרוטב בעדינות (לא להציף את הסלט) ומגישים מיד.

אפשר להגיש את הרוטב בצד וכל אחד מוסיף לעצמו בצלחת.

מוזמנים לבקר באתר הסטודיו של אורלי פיטל ceramics by orly
מוזמנים לבקר בדף של הצלמת סיגל לדנהיים

קורס בישול דיגיטלי

מגוון קורסים וסדנאות בישול דיגיטלים זמינים בבית הספר הדיגיטלי

מוזמנים לשתף באהבה

שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
עדי כהן סימן טוב

כמה מילים עלי

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

סדנת בישול דיגיטלית

מגוון קורסים וסדנאות בישול דיגיטלים זמינים בבית הספר הדיגיטלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן