טורטיה

טורטיה כוסמת ירוקה וקינואה ללא גלוטן

שעון

30 דקות הכנה

ילד

עם הילדים

גלוטן

ללא גלוטן

רשימה 5 רכיבים

עד 5 רכיבים

מרביתנו מכירים את הכוסמת החומה, ואו שאוהבים אותה מאד או שלא סובלים את הריח, הכוסמת הירוקה עדינה יותר בטעם ובריח ויש לה המון יתרונות תזונתיים: החלבון שנמצא בקינואה ובכוסמת מכיל את כל חומצות האמינו החיוניות לנו, ולכן נקרא חלבון מלא.
הכוסמת, בעלת אינדקס גליקמי נמוך, כלומר הפחמימות שבה, בשונה מאלה שבקמח חיטה, הן מסוג שמתפרק לאט יותר, ולכן היא משביעה לאורך זמן רב יותר.
עלים ירוקים הם מקור איכותי למגנזיום, הם מכילים ויטמינים רבים מקבוצה B, חומצה פולית, נוגדי חמצון , ויטמין K החיוני לקרישת הדם וכמות גדולה של ויטמין C.
מוזמנים לנסות את הטורטיות האלה, הן מהוות מקור עשיר לחלבון מלא ואפשר למלא בהן כל מה שרוצים.
כמה רעיונות למלחיות בהמשך.

המצרכים

 (6-8 טורטיות)

2 כוסות כוסמת ירוקה

2 כוסות קינואה

2 כוסות מים (במידת הצורך מוסיפים עוד מעט)

1.5 כפיות מלח

1 כוס עלים ירוקים לבחירתכם (פטרוזיליה/שמיר/ זעטר /בזיליקום/תרד)

 

בקערה או קנקן מניחים את הכוסמת והקינואה עם הרבה מים ומשרים לשעה לפחות

מסננים ומעבירים למיכל גבוה מוסיפים את העלים , המלח וכוס מים אחת בלבד ומעבדים עד למרקם חלק לחלוטין.

מוסיפים את יתרת המים וממשיכים לטחון עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

מוזגים למרכז של מחבת חמה ומשומנת קלות, ומטים  את המחבת לכל הכיוונים שהבלילה תתפשט על המחבת. מחכים שייווצרו בועות ושהקצוות ישחימו ויפרדו מהמחבת והופכים לעוד כמה שניות.

ממשיכים לקלות כך את כל הטורטיות.

שומרים את הטורטיות תחת מגבת נקיה עד לשימוש.

 

כמה רעיונות למליות שיתאימו לטורטיה

פטריות ובצל מוקפצים

שווארמה טבעונית

תבשיל שעועית

פאטה עדשים ובצל מקורמל

חביתה טבעונית עם פטריות

קציצות טופו ברוטב איטלקי

טורטיה2

מוזמנים לשתף באהבה

עדי כהן סימן טוב

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן