ממרח כיפי מזין ומשביע, קל מאד להכנה ופשוט טעים
המצרכים:
2 כוסות עדשים ירוקות או שחורות מבושלות (בערך כוס וקצת לפני הבישול)
2 בצלים גדולים
כוס אגוזי מלך טבעיים לא קלויים
מעט מיץ לימון סחוט
כ 1/2 כפית תבלין לקציצות (בהרט/ ראס אל חנות)
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
לעבודה:
את הבצל פורסים ומקרמלים: מטגנים לאט על להבה נמוכה במעט שמן עד שמתקרמל (זהירות לא לשרוף), מניחים בצד מחצית מכמות הבצל ואת השאר מעבירים למעבד מזון יחד עם כל הרכיבים האחרים.
מרסקים בפולסים עד ליצירת ממרח במרקם שאוהבים (אני אוהבת מרקם גס מעט, לא חלק לגמרי).
טועמים ומתקנים תיבול. מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר.
צילום: דניאל ולדמן