לאחרונה שוטף את ארצנו גל של מתכוני בורקס נטול גלוטן מדפי אורז, אז לאור הביקוש לבורקס טבעוני נטול גלוטן, הצטרפתי לגל עם גירסה טבעונית עם גבינת טופו קלה להכנה, טעימה ועתירת חלבון.
מצרכים: 10 דפי אורז חבילה (300 גר') טופו קשה או רך. 3 כפות שמן זית 1 כפית מיץ לימון מלח, פלפל לפי הטעם תוספות (אופציה): חופן עלי תרד טריים קצוצים/ בצל קצוץ מטוגן/ חופן עלי זעטר או טימי טריים/ עגבניות מיובשות קצוצות איך מכינים: מחממים תנור ל-180 מעלות, מכסים תבנית בנייר אפייה ומשמנים מעט. מניחים טופו, שמן זית, מלח ולימון במעבד מזון ומעבדים למרקם חלק דמוי גבינת שמנת. אם יבש מידי מוסיפים מעט שמן. טועמים ומתקנים תיבול. טובלים דף אורז בקערת מים רחבה למס' שניות. מוציאים ומניחים על קרש חיתוך או מגש נקיים. מניחים במרכז כל דף כף מחית טופו, מוסיפים מעל תוספות אם רוצים, מקפלים מעל המלית מלמעלה ומהצדדים כמו מעטפה ומגלגלים. מניחים בתבנית עם ה"תפר" כלפי מטה. מברישים בשמן זית מכל הצדדים מפזרים קצח או שומשום ואופים בחום של 180 מעלות כ20-30 דקות עד שמשחימים. מגישים מיד. |
