מה דעתכם להכין עוגת מוס וניל מענגת עם תחתית אגוזים רכה ועשירה והכל הכל ללא גלוטן או סוכר?
אפשר לגוון עם תוספות שאוהבים להגיש ולהתפנק.
המצרכים:
לתחתית:
2 כוסות אגוזים/שקדים טבעיים (אפשר לערבב)
8-10 תמרים מסוג מג'הול או דומה מגולענים
לחלק העליון:
400 מ"ל קרם קוקוס (פחית)
370 מ"ל חלב צמחי ( 1.5 כוסות מידה)
1/3 כוס סירום אגבה או מייפל ללא סוכר
5 כפות מידה קורנפלור
1 כפית תמצית וניל
לקישוט והגשה: פירות טריים/פירות קפואים/שערות חלבה/אגוזים טחונים/ תלתלי שוקולד
מכינים:
במעבד מזון מרסקים את האגוזים על למרקם פירורי. מוסיפים את התמרים וטוחנים יחד עד לקבלת תערובת דביקה ואחידה.
במידה והתערובת לא דביקה אפשר להוסיף 1-2 כפות חלב או ממרח שקדים.
מהדקים את התערובת לתבנית אינגליש קייק (אפשר גם לתבניות אישיות או לרינגים) ומכניסים למקפיא להתייצבות לכשעה.
בסיר קטן ממיסים את הקורנפלור ב 1/2 כוס מהנוזלים עד שאין גושים.
מוסיפים את כל שאר המצרכים ומבשלים על אש נמוכה, בישול קצר תוך בחישה עד שהתערובת מסמיכה.
מצננים עד שהתערובת מתייצבת ומעבירים לתבנית מעל תחתית האגוזים.
מיישרים ומכניסים למקרר לכשעה עד שמתייצב.
מקשטים: לאחר ההתייצבות לממש לפני ההגשה אפשר לקשט.