לביבות בטטה קינואה משגעות ללא גלוטן

שעון

30 דקות הכנה + 30 דקות אפיה

ילד

עם הילדים

גלוטן

ללא גלוטן

במסגרת שיתוף פעולה טעים בין מסעדת J17, לניצת הדובדבן וביני, התבקשתי לפתח מס' מתכונים למגזין ניצת הדובדבן. אחד המתכונים הוא לביבות הבטטה קינואה האלו, הן קלות הכנה בטירוף וטעימות מאד מאד.
קבלו מתכון נהדר ללביבות רכות ומתקתקות שיכולות להתאים לילדים או למבוגרים, נהדרות לטיול, לעבודה ולכל ארוחה כמנה עיקרית, בכריך או כנישנוש.

1 בטטה גדולה מאד או 2 בינוניות

1 כוס קינואה מבושלת (1/2 כוס לפני הבישול)

חצי כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצה

1 כפית מלח

מניחים את הבטטה בתבנית ואופים בחום של 180 מעלות כ 45 דקות עד שהיא אפויה ורכה.

מקלפים את הבטטה ומרסקים ממש מעט בעזרת מזלג.

מוסיפים את הקינואה, המלח, והפטרוזיליה ומערבבים בעדינות

יוצרים לביבות שמנמנות בידיים רטובות ואופים:

משמנים נייר אפיה, מניחים את הלביבות ומשמנים אותן בעזרת מברשת סיליקון, אופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה עד שמשחימות ויציבות למגע.

אפשר להגיש עם יוגורס סויה, גבינת שקדים, או רוטב אוליבייה

צלחת: mud made

הטיפ של עדי

* כשאני מכינה קציצות או לביבות, אני תמיד מטגנת קציצה אחת לפני. מצננת מעט וטועמת, כך אני יכולה לבדוק שהקציצה יציבה ולא מתפרקת ושכל הטעמים בדיוק כפי שרציתי. הרבה פעמים אחרי הטיגון הראשון אני מוסיפה מלח או קמח ואז ממשיכה לטגן או לאפות את שאר התערובת – כך אני יכולה להיות בטוחה שהן יצאו מושלמות.

* אם אתם אופים את הקציצות, שימו לב לשמן אותן מכל הצדדים ולאפות רק עד שמתייצבות אחרת הן מתייבשות.

מוזמנים לשתף באהבה

עדי כהן סימן טוב

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן