לביבות בטטה קינואה משגעות ללא גלוטן

שעון

30 דקות הכנה + 30 דקות אפיה

ילד

עם הילדים

גלוטן

ללא גלוטן

במסגרת שיתוף פעולה טעים בין מסעדת J17, לניצת הדובדבן וביני, התבקשתי לפתח מס' מתכונים המבוססים על קמחי קטניות ודגנים. אחד המתכונים הוא לביבות הבטטה קינואה האלו המבוססות על בטטה וקמח קינואה, הן קלות הכנה בטירוף וטעימות מאד מאד.
קבלו מתכון נהדר ללביבות רכות ומתקתקות שיכולות להתאים לילדים או למבוגרים, נהדרות לטיול, לעבודה ולכל ארוחה כמנה עיקרית, בכריך או כנישנוש.

1 בטטה גדולה מאד או 2 בינוניות

1 כוס קמח קינואה

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

1 כפית מלח

מניחים את הבטטה בתבנית ואופים בחום של 180 מעלות כ 45 דקות עד שהיא אפויה ורכה.

מקלפים את הבטטה ומרסקים ממש מעט בעזרת מזלג.

מוסיפים את הקמח, המלח, והפטרוזיליה ומערבבים בעדינות

יוצרים לביבות שמנמנות בידיים רטובות ומטגנים או אופים.

אופים: משמנים נייר אפיה, מניחים את הלביבות ומשמנים אותן בעזרת מברשת סיליקון, אופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה.

מטגנים: יוצרים לביבות, מוזגים שמן למחבת עם ציפוי איכותי ומניחים את הלביבות במחבת החמה, מטגנים משני הצדדים ומעבירים לצלחת עם נייר סופג.

אפשר להגיש עם יוגורס סויה, גבינת שקדים, או רוטב אוליבייה

הטיפ של עדי

* כשאני מכינה קציצות או לביבות, אני תמיד מטגנת קציצה אחת לפני. מצננת מעט וטועמת, כך אני יכולה לבדוק שהקציצה יציבה ולא מתפרקת ושכל הטעמים בדיוק כפי שרציתי. הרבה פעמים אחרי הטיגון הראשון אני מוסיפה מלח או קמח ואז ממשיכה לטגן או לאפות את שאר התערובת – כך אני יכולה להיות בטוחה שהן יצאו מושלמות.

* אם אתם אופים את הקציצות, שימו לב לשמן אותן מכל הצדדים ולאפות רק עד שמתייצבות אחרת הן מתייבשות.

קורס בישול דיגיטלי

מגוון קורסים וסדנאות בישול דיגיטלים זמינים בבית הספר הדיגיטלי

מוזמנים לשתף באהבה

שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

כמה מילים עלי

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

סדנת בישול דיגיטלית

מגוון קורסים וסדנאות בישול דיגיטלים זמינים בבית הספר הדיגיטלי

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן