סלט ירוק עם נבטי כוסמת וויניגרט טחינה2

סלט ירוק עם כוסמת ירוקה מונבטת בויניגרט טחינה מתקתק

שעון

10 דקות הכנה

ילד

עם הילדים

גלוטן

ללא גלוטן

רשימה 5

עד 8 רכיבים

כוסמת ירוקה היא דגן מופלא שלא מקבל מספיק קרדיט במטבח הישראלי. אז הנה מתכון לסלט קליל, קייצי, עם כוסמת ירוקה מונבטת שמעניקה לו בוסט של בריאות.
ורוטב ויניגרט טחינה מדהים.
תנסו - מקסימום יצליח.

המצרכים:

מגוון חסות ועלים שאוהבים שטופים ומיובשים

1 כוס עגבניות שרי חצויות לחצי

1 כוס כוסמת ירוקה מונבטת

1 כוס שקדים או אגוזים שאוהבים – טבעיים לא קלויים

1/3 כוס טחינה גולמית

1/3 כוס שמן זית

1/3 כוס מיץ לימון

2-3 כפות סילאן

1/2-1 כפית מלח

 

איך מכינים:

בצנצנת אטומה מניחים את כל חומרי הרוטב ומנערים היטב

טועמים ומתקנים טעמים אם צריך.

בקערת הגשה מניחים את החסה והעגבניות ומפזרים מעל את הרוטב.

מפזרים את הכוסמת והשקדים ומגישים.

 

טיפ להנבטת כוסמת או כל קטניה או דגן:

מניחים את הכוסמת בקערה עם מים ומשרים ללילה.

מעבירים את הכוסמת למסננת רשת דקה, שוטפים במי ברז ומניחים את המסננת מעל קערה.

שוטפים את הכוסמת במסננת 2-3 פעמים ביום – תוך 48 שעות היא תנבט

מאפסנים במקרר.

 

הערות:

1. אם חם מאד כדאי להכניס את המסננת למקרר ולהנביט שם

2. להנבטה של קטניות גדולות כמו חומוס או שעועית יש להשרות בשלב הראשון לפחות 24 שעות ולהחליף את המים מידי פעם.

 

סלט ירוק עם נבטי כוסמת וויניגרט טחינה

מוזמנים לשתף באהבה

עדי כהן סימן טוב

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן