יש משהו בלחם שמחזיר אותנו לבסיס, לאוירה של בית.
אז מה דעתכם להכין לחם איטלקי ריחני עם זיתים ?
מוזמנים. להכין איתי ויש גם סרטון.
המצרכים לבצק:
1 ק"ג קמח לחם (אפשר גם קמחים אחרים)
1 כף מלח
1 כף סילאן/סוכר
2 כפות גדושות שמרים יבשים
3 כפות שמן זית
כ 3 כוסות מים (בהדרגה)
כוס זיתי קלמטה מגולענים
איך מכינים:
בקערה גדולה או בקערת המיקסר מניחים את הקמח, יוצרים גומה קטנה ובתוכה מניחים שמרים וסילאן, שופכים מעל את המים בהדרגה ומתחילים לערבב.
כשהכל מעורבב מוסיפים את השמן והמלח וממשיכים ללוש כ 10 דקות.
הבצק יהיה רך ודביק מאד.
מניחים את הבצק בקערה משומנת ומשמנים גם מעל.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת, מניחים במקום חמים למנוחה של כשעתיים.
לאחר שהבצק מכפיל את נפחו (בין שעה לשעתיים) מחלקים ל-2-3 חלקים, כל חלק מרדדים בעזרת האצבעות על נייר אפיה מקומח בעזרת מעט שמן
מפזרים את הזיתים על הבצק ומגלגלים כמו רולדה.
מעבירים לתבנית (רצוי חמה)
מפזרים קמח על החלק העליון של הלחם
מניחים בקרקעית התנור קערה חסינת חום עם מים קרים או קרח, הם יוצרים את הקרום הקשה של הלחם)
אופים בחום של 250 מעלות כ-35 דקות (בידקו – הבצק צריך להיות אפוי מלמטה ובדפיקה על הלחם צריך להשמע צליל חלול)
במידת הצורך הוסיפו עוד כ- 7 דקות אפיה.