אצלנו בבית אוהבים את הלביבות האלו, הן נהדרות בכריך, לטיול, לעבודה ולכל ארוחה, ומי שפחות מקפיד יכול גם לטגן אותן.
המצרכים:
5 קישואים בינוניים
1 בצל בינוני
1 כוס קמח אפונה (אפשר גם קמח עדשים כתומות או חומוס)
3/4-1 כוס מים
2 גבעולי סלרי (עלים וגבעולים)
1/2 צרור פטרוזיליה או כוסברה (אפשר גם עלים אחרים שאוהבים)
3-4 גבעולי נענע (עלים בלבד !)
מלח לפי הטעם (בערך כפית שטוחה)
לעבודה:
מגררים את הקישואים, וקוצצים היטב את הבצל, מניחים במסננת מעל קערה ונותנים לירקות להגיר נוזלים מיותרים (אפשר להניח עליהם משהו כבד כדי לעזור לנוזלים לרדת).
קוצצים את העלים.
מערבבים בקערה את הקמח והמלח ומוסיפים מהמים של הקישואים בהדרגה עד לקבלת עיסה סמיכה וחלקה.
מוסיפים לקערה את הירקות והעלים בהדרגה ומערבבים יחד עד לקבלת תערובת אחידה, סמיכה מאד ויציבה שניתן להכין ממנה קציצות יציבות. במידת הצורך, אם התערובת רטובה מוסיפים עוד מעט קמח, אם היא יבשה, מוסיפים טיפה מים.
אופים:
יוצרים קציצות בינוניות ושמנמנות מניחים על נייר אפיה משומן מעט ומשמנים בנדיבות בעזרת מברשת את החלק העליון והצדדים של כל קציצה. אופים כ 20 דקות בחום של 180 מעלות עד שמתייצבות. לא לאפות יותר מידי אחרת הן יתייבשו!
מטגנים:
מחממים מחבת עם תחתית עבה עם שמן, בעזרת כף אוספים מהתערובת ומניחים במחבת החמה, יוצרים קציצה עבה, מטגנים מס’ דקות וכשמשחימה הופכים לטיגון נוסף בצד השני.
מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
חשוב:
- כמות הנוזלים בירקות משתנה מירק לירק ולכן במידה והקציצה רכה או נוזלית מידי ומתפרקת אפשר להוסיף עוד קמח בהתאם לצורך ולהיפך, אם היא יבשה מידי אפשר להוסיף טיפה מים.
- עם סיום הטיגון או האפיה, מומלץ להגיש מיד או לאפסן בקופסא סגורה בעודן חמות, כך הלחות נשמרת.