הנה סלט שהוא ארוחה: זה סלט צבעוני ומגוון, עשיר בחלבון מלא וערכים תזונתיים חשובים שאפשר להגיש כארוחה שלמה, מגוונת, מזינה טעימה וקלה על הבטן במיוחד בימים החמים,
או כתוספת על יד מנה עיקרית.
תיהנו
המצרכים:
1 כוס קינואה מבושלת (כ 1/2 כוס לפני הבישול)
1 גרגרי חומוס מבושלים
2 מלפפונים יפים חתוכים לקוביות (אין צורך לקלף)
2 עגבניות קצוצות
1 גזר מקולף וחתוך לקוביות
1/2 בצל סגול קצוץ
1 צרור (שקית) פטרוזיליה קצוצה
3-4 עלי חסה שטופים ויבשים
לרוטב:
1/2 כוס שמן זית
1/4 כוס מיץ לימון
1 כף סילאן
2 כפות טחינה
1/2 כפית חרדל
1/2-1 כפית מלח
שוטפים, מייבשים היטב וקוצצים גס את כל הירקות והעלים ומניחים בקערה.
בקערה נפרדת מערבבים יחד את כל חומרי הרוטב.
טועמים את הרוטב ובמידת הצורך מתקנים תיבול (עוד מלח, לימון או סילאן).
מפזרים את הרוטב מעל הסלט מערבבים ומגישים מיד.
אפשר לפזר מעל: שקדים, אגוזים, גרעיני דלעת ומה שמתחשק.
סרטון הדגמה כאן:
אם אהבת את המתכון אני מזמינה אותך לסמן לייק בסרטון ולשתף אותו עם אחרים.
