זהו סלט נהדר, קליל, ללא גלוטן, חגיגי, שאפשר להכין את כל הרכיבים מראש ופשוט לערבב דקה לפני ההגשה. אפשר להחליף את המנגו ועשבי התיבול בפירות ועשבים אחרים בהתאם לעונה ולמה שאוהבים.
הקינואה מהווה חלבון מלא ולכן זו מנה שיכולה בהחלט להוות ארוחה מלאה.
המצרכים:
1 כוס קינואה
1 צרור של עשבי תיבול שונים: כוסברה, פטרוזיליה, בזיליקום (רק עלים) נענע (עלים) סלרי…
1 מנגו בשל גדול (אפשר לגוון עם: אפרסמון/אפרסק/נקטרינה/אגס/מלון/תאנים – תהיו יצירתיים)
1/2 כוס שקדים טבעיים קלופים ופרוסים
2-3 כפות שמן זית
מיץ לימון לפי הטעם
מלח לפי הטעם
לעבודה:
מניחים את הקינואה במסננת ושוטפים היטב. מניחים בסיר עם 1.5 כוסות מים ומבשלים על להבה נמוכה עם מכסה סגור כ 15 דקות עד שהקינואה מבושלת והנוזלים נספגים.
בעזרת מזלג מפוררים ממש בעדינות כדי להפריד את הגרגרים אחד מהשני.
חותכים את המנגו לקוביות קטנות.
שוטפים, מנערים היטב וקוצצים את עשבי התיבול קטן קטן (שימו לב שבנענע ובזיליקום חשוב להשתמש בעלים בלבד)
מעבירים את הקינואה והעשבים לקערת הגשה, מתבלים בשמן זית, מלח ולימון, מערבבים וטועמים.
מוסיפים את מנגו והשקדים, מערבבים, טועמים ומגישים.
בתיאבון
