סלט קינואה עשבי תיבול ומנגו

שעון

15 דקות בישול+ 5 דקות הכנה

ילד

עם הילדים

גלוטן

לא גלוטן

5

עד 5 רכיבים

זהו סלט נהדר, קליל, ללא גלוטן, חגיגי, שאפשר להכין את כל הרכיבים מראש ופשוט לערבב דקה לפני ההגשה. אפשר להחליף את המנגו ועשבי התיבול בפירות ועשבים אחרים בהתאם לעונה ולמה שאוהבים.
הקינואה מהווה חלבון מלא ולכן זו מנה שיכולה בהחלט להוות ארוחה מלאה.

המצרכים:

1 כוס קינואה

1 צרור של עשבי תיבול שונים: כוסברה, פטרוזיליה, בזיליקום (רק עלים) נענע (עלים) סלרי…

1 מנגו בשל גדול (אפשר לגוון עם: אפרסמון/אפרסק/נקטרינה/אגס/מלון/תאנים – תהיו יצירתיים)

1/2 כוס שקדים טבעיים קלופים ופרוסים

2-3 כפות שמן זית

מיץ לימון לפי הטעם

מלח לפי הטעם

 

 

לעבודה:

מניחים את הקינואה במסננת ושוטפים היטב. מניחים בסיר עם 1.5 כוסות מים ומבשלים על להבה נמוכה עם מכסה סגור כ 15 דקות עד שהקינואה מבושלת והנוזלים נספגים.

בעזרת מזלג מפוררים ממש בעדינות כדי להפריד את הגרגרים אחד מהשני.

חותכים את המנגו לקוביות קטנות.

שוטפים, מנערים היטב וקוצצים את עשבי התיבול קטן קטן (שימו לב שבנענע ובזיליקום חשוב להשתמש בעלים בלבד)

מעבירים את הקינואה והעשבים לקערת הגשה, מתבלים בשמן זית, מלח ולימון, מערבבים וטועמים.

מוסיפים את מנגו והשקדים, מערבבים, טועמים ומגישים.

 

 

בתיאבון

קורס בישול דיגיטלי

מגוון קורסים וסדנאות בישול דיגיטלים זמינים בבית הספר הדיגיטלי

מוזמנים לשתף באהבה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print
שיתוף ב email

כמה מילים עלי

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

סדנת בישול דיגיטלית

מגוון קורסים וסדנאות בישול דיגיטלים זמינים בבית הספר הדיגיטלי

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן