לחם כוסמין שיפון

שעון

10 דקות הכנה + 2 שעות תפיחה + 30 דקות אפיה

ילד

עם הילדים

יש משהו בלחם שמחזיר אותנו לילדות, לאוירה של בית, לתמימות.
אז מה דעתכם להכין בעצמכם לחם ריחני ומלא בניחוחות של בית? זה לא מסובך.

המצרכים  לבצק:

1/2 ק”ג קמח כוסמין לבן (3.5 כוסות מידה)

1/2 ק”ג קמח שיפון פחות 1/2 כוס (כלומר 3 כוסות מידה)

(אפשר לשלב ולשחק עם הקמחים, אם משתמשים בקמחים מלאים, כדאי להפחית כחצי כוס קמח לפחות ולהוסיפה רק בסוף במידה והבצק רטוב מידי)

1.5 כפות מלח

1 כף סוכר

2 כפות גדושות שמרים טריים/יבשים

2/3 כוס שמן קנולה

כ-2.15-2.5 כוסות מים (בהדרגה)

תוספות (אם רוצים): עשבי תיבול, אגוזים, זיתים, עגבניות מיובשות

 

 

איך מכינים:

מערבבים את כל חומרי הבצק מלבד המלח יחד, מוסיפים מלח וממשיכים עד לקבלת בצק אחיד, לשים כ 10 דקות עד שהבצק רך ונעים.

מניחים בקערה, משמנים מעט מלמעלה ובצדדים ומכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת, רצוי להניח במקום חמים למנוחה של כשעתיים.

לאחר שהבצק מכפיל את נפחו (בין שעה לשעתיים) מחלקים ל-2-3 חלקים, יוצרים כיכרות לחם (אפשר בתבנית לחם או פשוט על תבנית התנור מרופדת בנייר אפיה).

מפזרים קמח או סולת על החלק העליון של הלחם וחורצים בעדינות חריצים עמוקים בצורה שרוצים.

מניחים בקרקעית התנור קערה חסינת חום עם מים, הם יוצרים את הקרום הקשה של הלחם)

אופים בחום של 200 מעלות כ-30 דקות (בידקו – הבצק צריך להיות אפוי מלמטה ובדפיקה על הלחם צריך להשמע צליל חלול) במידת הצורך הוסיפו עוד כ- 7 דקות אפיה.

בתיאבון

 

קורס בישול דיגיטלי

מגוון קורסים וסדנאות בישול דיגיטלים זמינים בבית הספר הדיגיטלי

מוזמנים לשתף באהבה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print
שיתוף ב email

כמה מילים עלי

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

סדנת בישול דיגיטלית

מגוון קורסים וסדנאות בישול דיגיטלים זמינים בבית הספר הדיגיטלי

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן