מרק עדשים חמצמץ2

מרק עדשים חמצמץ

שעון

10 דקות הכנה + 20 דקות בישול

ילד

עם הילדים

גלוטן

ללא גלוטן

מרק מחמם, חמצמץ, טעים ומשביע מאד, עשיר בחלבון וברזל שיכול להוות ארוחה נפלאה בתוספת אורז או פרוסת לחם טוב (מתכון בהמשך).
אה והוא גם ללא גלוטן !

המצרכים

2 כוסות עדשים ירוקות שטופות ומסוננות

1/2 כוס עדשים כתומות שטופות ומסוננות

1 בצל קצוץ

2-3 ליטר מים או ציר ירקות

2 ענפי סלרי קצוצים דק (גבעול ועלים)

2-3 שיני שום כתושות

1 כפית גדושה כמון

1 לימון טרי

1 כפית גדושה חוואיג’ למרק (אופציה)

1 כפית מלח  מוסיפים בסוף, כשהעדשים מבושלות

 

איך מכינים:

בסיר גדול מטגנים את הבצל עד ששקוף, מוסיפים את השום, הסלרי והתבלינים ומערבבים היטב.

מוסיפים  את שני סוגי העדשים עם מעט מים ומערבבים תוך גירוד המשקעים מהתחתית

מוסיפים כ 2 ליטר מים.

מביאים לרתיחה עם מכסה חצי מכוסה, לאחר הרתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד להתרככות של העדשים.

כשהעדשים מבושלות לחלוטין מוסיפים מלח ולימון לפי הטעם.

במידת הצורך מוסיפים עוד תבלינים אם המרק סמיך מידי מוסיפים מים.

אם רוצים אפשר לסחוט עוד לימון לסיר לפני ההגשה.

קחו בחשבון שלמחרת המרק יסמיך מאד ויהיה צורך להוסיף עוד נוזלים ותבלינים.

 

שימו לב: במהלך הבישול, העדשים מיצרות קצף, אפשר להסיר אותו בעזרת כף ולהמשיך לבשל.

 

ואם אתם כבר מכינים את המרק אולי תכינו גם לחם כוסמין קלמטה מצויין?

 

 

מרק עדשים חמצמץ

מוזמנים לשתף באהבה

שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

קורס בישול דיגיטלי

מגוון קורסים וסדנאות בישול דיגיטלים זמינים בבית הספר הדיגיטלי

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
עדי כהן סימן טוב

כמה מילים עלי

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

סדנת בישול דיגיטלית

מגוון קורסים וסדנאות בישול דיגיטלים זמינים בבית הספר הדיגיטלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן