סלט קינואה בטטה

סלט קינואה בטטה ועשבי תיבול בויניגרט מתקתק

שעון

10 דקות הכנה

ילד

עם הילדים

רשימה 5 רכיבים

עד 7 רכיבים

הנה סלט שהוא ארוחה: זה סלט צבעוני ומגוון, עשיר בחלבון מלא וערכים תזונתיים חשובים שאפשר להגיש על יד מנה עיקרית או אפילו כארוחה שלמה, מגוונת, מזינה טעימה וקלה על הבטן. תיהנו

המצרכים:

1 כוס קינואה מבושלת

1 בטטה

1/2 כוס שעועית לבנה או אדומה מבושלת

2 כוסות עשבי תיבול קצוצים: פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, סלרי – מה שאוהבים

2 בצלים ירוקים

1 כוס עגבניות שרי חצויות לאורך

אופציה: חופן שקדים או אגוזים

 

לרוטב:

1/2 כוס שמן זית

1/4 כוס מיץ לימון או חומץ

1 כפית מלח

1 כף סילאן

 

חותכים את הבטטה לקוביות מניחים בקערה, מפזרים מעט מלח, פלפל, שמן זית ומערבבים היטב.

מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים עד לריכוך בחום של 180 מעלות כ 20 דקות.

שוטפים, מייבשים היטב וקוצצים גס את עשבי התיבול כולל הבצל הירוק ומניחים בקערה.

מוסיפים: עגבניות חצויות, קינואה ושעועית מבושלות ובטטה אפויה ומערבבים בעדינות

מכינים רוטב: שמן זית, לימון, סילאן, מלח בצנצנת ומשקשים היטב

טועים את הרוטב ובמידת הצורך מתקנים תיבול.

מפזרים את הרוטב מעל הסלט מערבבים ומגישים מיד.

אפשר לפזר מעל: שקדים, אגוזים, גרעיני דלעת ומה שמתחשק.

סלט קינואה בטטה2

מוזמנים לשתף באהבה

עדי כהן סימן טוב

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן