הנה סלט שהוא ארוחה: זה סלט צבעוני ומגוון, עשיר בחלבון מלא וערכים תזונתיים חשובים שאפשר להגיש על יד מנה עיקרית או אפילו כארוחה שלמה, מגוונת, מזינה טעימה וקלה על הבטן. תיהנו
המצרכים:
1 כוס קינואה מבושלת
1 בטטה
1/2 כוס שעועית לבנה או אדומה מבושלת
2 כוסות עשבי תיבול קצוצים: פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, סלרי – מה שאוהבים
2 בצלים ירוקים
1 כוס עגבניות שרי חצויות לאורך
אופציה: חופן שקדים או אגוזים
לרוטב:
1/2 כוס שמן זית
1/4 כוס מיץ לימון או חומץ
1 כפית מלח
1 כף סילאן
חותכים את הבטטה לקוביות מניחים בקערה, מפזרים מעט מלח, פלפל, שמן זית ומערבבים היטב.
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים עד לריכוך בחום של 180 מעלות כ 20 דקות.
שוטפים, מייבשים היטב וקוצצים גס את עשבי התיבול כולל הבצל הירוק ומניחים בקערה.
מוסיפים: עגבניות חצויות, קינואה ושעועית מבושלות ובטטה אפויה ומערבבים בעדינות
מכינים רוטב: שמן זית, לימון, סילאן, מלח בצנצנת ומשקשים היטב
טועים את הרוטב ובמידת הצורך מתקנים תיבול.
מפזרים את הרוטב מעל הסלט מערבבים ומגישים מיד.
אפשר לפזר מעל: שקדים, אגוזים, גרעיני דלעת ומה שמתחשק.