לביבות טופו-סלק

שעון

10 דקות הכנה + 20 דקות אפיה

גלוטן

לא גלוטן

5

עד 5 רכיבים

זו מנה טבעונית מנצחת שהילדים וגם אתם תאהבו מאד: לביבות סגולות במתיקות עדינה, הן קלות להכנה, אפשר גם להקפיא אותן ובזכות הטופו זו מנה עתירה בחלבון.

המצרכים:

לקציצות:

1 חבילה טופו קשה (300 גר’)

1 בצל קלוף

1 סלק מבושל

1/2 כוס קמח עדשים כתומות (אפשר גם קמח חומוס או פרורי לחם)

½ צרור פטרוזיליה

1/3 כוס שמן זית

1-1/2 כפית מלח (בהתאם לטעם)

 

יאללה לעבודה:

מכניסים את כל המצרכים מלבד הקמח למעבד מזון ומרסקים עד שמתקבלת תערובת גסה דביקה שניתן לכדרר.  מוסיפים את הקמח ומערבבים בעזרת כף.

יוצרים כדורים בגודל של כדור גולף, מניחים בתבנית מכוסה בנייר אפיה ומועכים מעט  (אנחנו רוצים לביבות שמנמנות שהלחות עדיין נשמרת בתוכן, אם הן יהיו דקות מידי, הן יתייבשו) 

אופים כ 20 דקות בחום של 180 מעלות עד שהלביבות יציבות.

 

הטיפ של עדי

  • מומלץ לטעום את העיסה לפני שמכינים לביבות ולוודא שהן טעימות, קחו בחשבון שלאחר האפיה הן יהיו מלוחות פחות לכן אם המליחות גבולית הוסיפו עוד טיפה מלח.
  • את הלביבות הכי טוב לאחסן בקופסא סגורה עוד כשהן חמות, כך הן ישמרו את הלחות בפנים ולא יתייבשו.
  • אפשר להקפיא את הלביבות ולשלוף בכל עת. חימום קל במיקרו או במחבת משומנת קלות והן מוכנות.

מוזמנים לשתף באהבה

שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

קורס בישול דיגיטלי

מגוון קורסים וסדנאות בישול דיגיטלים זמינים בבית הספר הדיגיטלי

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
עדי כהן סימן טוב

כמה מילים עלי

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

סדנת בישול דיגיטלית

מגוון קורסים וסדנאות בישול דיגיטלים זמינים בבית הספר הדיגיטלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן