סלט אוליבייה משודרג

שעון

15 דקות בישול+ 5 דקות הכנה

גלוטן

לא גלוטן

5

עד 5 רכיבים

זהו סלט נהדר, קליל, ללא גלוטן, חגיגי, שאפשר להכין את כל הרכיבים מראש ופשוט לערבב דקה לפני ההגשה. אפשר לגוון כל פעם עם עשבי תיבול אחרים ולקבל סלט מעט שונה.

המצרכים:

10 תפוחי אדמה עם קליפה יפה (אם אין , אפשר גם גדולים)

1 כוס שעועית ירוקה קפואה או טריה

10 עגבניות שרי

2-3 צנוניות

חופן עשבי תיבול שאוהבים סלרי/בזיליקום/שמיר

שקדים קצוצים

 

רוטב אוליבייה

½ חב’ טופו משי (נמכר בסופר במדפים של המוצרים האסיאתים)

½ כפית חרדל איכותי

1 כף שמן זית

½ כפית מלח

1-2 כפיות מיץ לימון טרי

 

הכנת הרוטב:

מכניסים את כל רכיבי הרוטב לבלנדר או מעבד מזון קטן (אפשר גם בלנדר מוט), מערבלים יחד עד קבלת רוטב דמוי מיונז, טועמים ומתקנים תיבול.

הכנת הסלט

מבשלים את תפוחי האדמה (עם הקליפה יפה רצוי בהחלט לבשל בקליפתם) כ 15 דקות עד שהם רכים.

אם השתמשתם בתפ”א גדולים הבישול יקח יותר זמן.

מסננים ומניחים בצד להצטנן מעט.

מאדים את השעועית הירוקה בסיר עם מעט מים רותחים עד שמתרככת מעט אבל עדיין פריכה כשנוגסים בה..

אם השתמשתם בשעועית קפואה זה יקח כ 3 דקות, אם שעועית טריה, קצת יותר.

אפשר גם להכניס למיקרוגל ל 2 דקות בקערה עם מעט מים.

מסננים ומניחים בצד להצטנן מעט.

חוצים את תפוחי האדמה לחצי או רבע תלוי בגודל (עם הקליפה).

מניחים בקערה את תפוחי האדמה והשעועית.

פורסים צנוניות, וחותכים עגבניות שרי לחצאים ומוסיפים לקערה.

קוצצים את עשבי התיבול שבחרנו ומוסיפים לקערה.

מפזרים את הרוטב והשקדים מעל הירקות ומגישים.

ומערבבים ממש לפני ההגשה.

בתיאבון

קורס בישול דיגיטלי

מגוון קורסים וסדנאות בישול דיגיטלים זמינים בבית הספר הדיגיטלי

מוזמנים לשתף באהבה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print
שיתוף ב email

כמה מילים עלי

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

סדנת בישול דיגיטלית

מגוון קורסים וסדנאות בישול דיגיטלים זמינים בבית הספר הדיגיטלי

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן