זהו ממרח קרמי משגע, הוא מתאים מאד לארוח אלגנטי למרוח על קרקר או לחם.
נראה מושקע ומפונפן אבל כל כך קל ופשוט להכנה שזה פשוט מדהים - מוזמנים לנסות ולספר איך יצא.
המצרכים
6 תחתיות ארטישוק טרי או קפוא
2 שיני שום קלופות
1 כף מיץ לימון טרי
1/3 כוס שמן זית
מלח, פלפל
מבשלים את הארטישוקים כחצי שעה עד שרכים מאד.
טוחנים היטב עם השום, לימון ותבלינים ומזלפים בהדרגה שמן עד לקבלת מרקם רצוי.
מעבירים לצנצנת זכוכית מעוקרת* ומוזגים מעט שמן זית מלמעלה כדי למנוע התחמצנות.
מאפסנים במקרר, נשאר טרי למשך מס' ימים.
רוצים מתכוני מטבלים שווים נוספים? לחצו כאן
הטיפ של עדי
עיקור צנצנות:
כשאתם מכינים חמוצים, רוטב או ריבה ומעבירים לצנצנת זכוכית, רצוי לעקר אותה קודם כדי למנוע הצטברות של חיידקים ועובש.
איך עושים?
שוטפים ומייבשים את הצנצנת והמכסה, מניחים אותם בכיור או בקערה גדולה ומוזגים מים רותחים לתוך הצנצנת עד הסוף ולחלק הפנימי של המכסה.
נותנים למים להצטנן מעט, שופכים אותם בלי לגעת עם האצבעות בשוליים של הצנצנת או בחלק הפנימי של המכסה (כדי למנוע מגע של חיידקים) וממלאים את הצנצנת עד למעלה בריבה או ברוטב שהכנו.
הסיבה שאנחנו ממלאים את הצנצנת עד למעלה היא כדי למנוע כניסה של אויר וחיידקים.
סוגרים היטב עם מכסה אטום, ומאפסנים במקרר.
