חמאה טבעונית 3

מתכון לחמאה טבעונית

שעון

10 דקות הכנה

גלוטן

ללא גלוטן

רשימה 5

עד רכיבים

המריחה הזו של חמאה מתובלת על לחם בית טרי, חלה רכה, קרקר ואפילו מצה בפסח... זה זכרון ילדות שהרבה אנשים שמורידים מוצרי חלב מהתפריט מתגעגעים אליו. אז לכל מי שמחפש תחליף טבעוני לחמאה - הנה הגרסה הכי קלה והכי פשוטה איך להכין חמאה טבעונית מעולה.

מצרכים:

1/3 כוס חמאת קקאו

1/3 כוס שמן זית

1/3 כוס שמן זרעי ענבים או קנולה

מלח (אופציה – לפי הטעם)

 

לחמאה מתובלת:

שן שום כתושה, מעט טימין או שמיר יבש או מעט זרעי כמון או זעטר

 

מכינים:

ממיסים את חמאת הקקאו (אפשר במיקרו בפולסים של 30 שניות כל פעם או להניח בקערה בתוך סיר עם מים רותחים). מערבבים עד שחמאת הקקאו נמסה לחלוטין, מוסיפים את השמן והמלח ומערבבים היטב עד שנוצר נוזל אחיד.

ליצירת חמאה מתובלת מוסיפים בשלב זה שן שום כתושה, מעט טימין או זעטר או כל עשב תבלין יבש שרוצים.

שופכים את החמאה לכלי רצוי ומעבירים למקרר עד שהחמאה מתייצבת. לאחר מכן יש לשמור בכלי סגור ולשמור במקרר.

החמאה יכולה להחזיק מעמד מס' חודשים כשהיא בקירור.

 

שימו לב:

לחמאה יש טעם עדין של שמן זית, אם אתם מעדיפים טעם ניטראלי אפשר להחליף את שמן הזית, בשמן זרעי ענבים או קנולה.

חמאה טבעונית
חמאה טבעונית2

מוזמנים לשתף באהבה

שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

קורס בישול דיגיטלי

מגוון קורסים וסדנאות בישול דיגיטלים זמינים בבית הספר הדיגיטלי

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
עדי כהן סימן טוב

כמה מילים עלי

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

סדנת בישול דיגיטלית

מגוון קורסים וסדנאות בישול דיגיטלים זמינים בבית הספר הדיגיטלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן