המריחה הזו של חמאה מתובלת על לחם בית טרי, חלה רכה, קרקר ואפילו מצה בפסח... זה זכרון ילדות שהרבה אנשים שמורידים מוצרי חלב מהתפריט מתגעגעים אליו. אז לכל מי שמחפש תחליף טבעוני לחמאה - הנה הגרסה הכי קלה והכי פשוטה איך להכין חמאה טבעונית מעולה.
מצרכים:
1/3 כוס חמאת קקאו
1/3 כוס שמן זית
1/3 כוס שמן זרעי ענבים או קנולה
מלח (אופציה – לפי הטעם)
לחמאה מתובלת:
שן שום כתושה, מעט טימין או שמיר יבש או מעט זרעי כמון או זעטר
מכינים:
ממיסים את חמאת הקקאו (אפשר במיקרו בפולסים של 30 שניות כל פעם או להניח בקערה בתוך סיר עם מים רותחים). מערבבים עד שחמאת הקקאו נמסה לחלוטין, מוסיפים את השמן והמלח ומערבבים היטב עד שנוצר נוזל אחיד.
ליצירת חמאה מתובלת מוסיפים בשלב זה שן שום כתושה, מעט טימין או זעטר או כל עשב תבלין יבש שרוצים.
שופכים את החמאה לכלי רצוי ומעבירים למקרר עד שהחמאה מתייצבת. לאחר מכן יש לשמור בכלי סגור ולשמור במקרר.
החמאה יכולה להחזיק מעמד מס' חודשים כשהיא בקירור.
שימו לב:
לחמאה יש טעם עדין של שמן זית, אם אתם מעדיפים טעם ניטראלי אפשר להחליף את שמן הזית, בשמן זרעי ענבים או קנולה.

