קינוח קרמי גבינתי, קל ועדין לסיום ארוחה גדולה או כנישנוש מתקתק קליל. אפשר להוסיף חמיצות או מתיקות בהתאם לטעמכם.
המצרכים:
1 חבילת טופו משי (לא משנה איזה צבע)
4 כפיות קורנפלור
3-4 כפות סירופ מייפל או אגבה (אפשר יותר אם אוהבים מתוק)
1 כפית תמצית וניל
גרידת לימון מ 1 לימון (אפשר פחות אם לא אוהבים)
4-6 כפיות מיץ לימון טרי (אפשר פחות או יותר בהתאם לטעמכם)
1 כוס אגוזי מלך
1 כף סילאן/מייפל
איך מכינים:
מרסקים בבלנדר מוט את הטופו עם הקורנפלור, גרידת הלימון, והמייפל. מוסיפים את מיץ הלימון בהדרגה! בהתאם לטעם שרוצים לקבל (יותר מתוק או לימוני). בכל מקרה אל תוותרו על 1 כפית לימון לפחות!
טועמים ומוסיפים מתיקות אם צריך.
מעבירים לכוסיות הגשה ולמקרר לקירור והתייצבות של כמה שעות.
בנתיים מכינים את האגוזים:
בתנור: מפזרים את האגוזים על תבנית עם נייר אפיה, מפזרים כף סילאן ומערבבים שיכוסו לגמרי. אופים בחום של 150 מעלות כ 5 דקות, מוציאים ומקררים.
במחבת: קולים את האגוזים במחבת יבשה, מפזרים את הסילאן מערבבים כמה שניות, מסירים מהאש ומקררים.
להגשה:
קוצצים את האגוזים, מניחים על הקרם ומגישים.
