כמו שג'חנון ופלאפל הם מאכלים שכולם נהנים מהם, בלי קשר לעדה, גם קניידלך, תגידו מה שתגידו, מככבים לפחות פעם בשנה כמעט בכל שולחן סדר. ובאמת לא משנה מאיזו עדה אתם, ומה אכלו אצל סבתא שלכם בסדר, באיזה שהוא שלב, גם הקניידלך הצטרפו. כי זו בדיוק המשמעות של כור ההיתוך הישראלי, והמטבח הישראלי הוא בדיוק השיקוף של כור ההיתוך הזה: מיקס של מאכלים מכל קצות העולם שיושבים יחד בשמחה על אותו שולחן. את הבסיס לקניידלך הטבעוניים האלו מצאתי ברשת לפני כמה שנים בתחילת דרכי בטבעונות, לצערי אני לא זוכרת מי המקור. לאורך הזמן, עשיתי עליהם מקצה שיפורים והתאמות בהתאם לטעמי הילדות שלי. שימו לב לכל ההערות בדרך לקניידלך טבעוניים מושלמים. אז אתם כבר הכנתם השנה קניידלך?
המצרכים
1 בצל בינוני קלוף
1.5 כוסות קמח מצה
5 כפות קמח תפוחי אדמה
2 כפיות אבקת אפיה
2 כפיות מלח
1/3 כוס שמן
2 כוסות מים רותחים
3 גבעולי פטרוזיליה או בצל ירוק קצוצים דק.
מכינים:
קוצצים את הבצל לקוביות קטנטנות ומטגנים במעט שמן זית עד להזהבה.
בקערה, מערבבים את כל המצרכים, ומניחים לנוח כ 10 דקות.
מרטיבים ידיים ויוצרים כדורים בגודל של כדור פינג פונג. מניחים בצד להתייצבות חצי שעה, מכניסים
לסיר עם מים רותחים, גבעול סלרי, בצל, מעט מלח וחוואיג' ומבשלים כ 10 דקות על להבה נמוכה.
לא לבשל יותר מידי ולא לבשל על אש גבוהה אחרת הקניידלך יתפרקו!
כשהם מוכנים להוציא מהסיר ולתת להם להתייבש ולהתייצב לפני שמכניסים למרק לחימום.
שימו לב
לא לקצר תהליכים: הקניידלך לא מתבשלים במרק אלה בסיר נפרד באיטיות ולזמן קצר ואחכ יוצאים להתייצבות בחוץ.
לא לבשל יותר מידי או על אש גבוהה אחרת הקניידלך יתפרקו!
כשהם מוכנים להוציא מהסיר ולתת להם להתייבש ולהתייצב לפני שמכניסים למרק לחימום.
