סלט קינואה סלק ורוקפור טבעוני

שעון

15 דקות בישול+ 10 דקות הכנה

גלוטן

לא גלוטן

5

עד 5 רכיבים

זהו סלט נהדר, חגיגי מאד, ללא גלוטן, שאפשר להכין את כל הרכיבים מראש ופשוט לערבב דקה לפני ההגשה. אפשר לגוון כל פעם עם גבינה ופירות אחרים ולקבל סלט מעט שונה. בזכות הקינואה הוא מהווה ארוחה שלמה.
המצרכים:
1/2 כוס קינואה
1 סלק בינוני
1 תפוח עץ חמוץ
1/2 חבילת גבינת רוקפור טבעונית, או גבינה אחרת שאוהבים (אני השתמשתי בשל “ליב”)
חופן פיסטוקים קלופים, רצוי לא קלויים
4 גבעולי בצל ירוק
1 פלפל קלוי (אופציה)
פלפל חריף טרי פרוס (אופציה – אם אוהבים חריף)
לתיבול: שמן זית, מיץ לימון, מלח פלפל לפי הטעם.
 

איך מכינים:

מבשלים את הקינואה ב3/4 כוס מים ומעט מלח כ 12 דקות עד שמבושלת.
מפוררים את הקינואה המבושלת בעזרת מזלג ומניחים בצד להצטנן.
בזמן שהקינואה מתבשלת מבשלים בסיר נפרד את הסלק עם מים עד לכיסוי כ 15 דקות עד שהוא רך.
 
אם רוצים להוסיף לסלט פלפל קלוי אפשר להשתמש בקנוי או להכין לבד:
מניחים גמבה בתנור חם על נייר אפיה ואופים בחום של 190 מעלות כ 15 דקות עד שהקליפה נחרכת מעט.
מוציאים, מקררים מעט, מקלפים וחותכים לרצועות (ללא הגרעינים).
 
מניחים את הקינואה הקרה בקערה, 
חותכים את הסלק לקוביות או עיגולים בעזרת כפית פריזיאן לחיתוך עיגולים ומוסיפים לקינואה.
חותכים את התפוח לגפרורים  ומוסיפים לקערה.
חותכים את הגבינה לקוביות או משולשים ומוסיפים לקערה.
מוסיפים את הבצל הירוק הקצוץ ואת רצועות הגמבה הקלויה.
מתבלים בשמן זית, לימון, מלח ופלפל ומערבבים בעדינות.
טועמים ומתקנים תיבול.
מקשטים בפיסטוקים ןפלפלים חריפים (בזהירות) ומגישים.

קורס בישול דיגיטלי

מגוון קורסים וסדנאות בישול דיגיטלים זמינים בבית הספר הדיגיטלי

מוזמנים לשתף באהבה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print
שיתוף ב email

כמה מילים עלי

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

סדנת בישול דיגיטלית

מגוון קורסים וסדנאות בישול דיגיטלים זמינים בבית הספר הדיגיטלי

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן