1 בצל גדול קצוץ
1 גזר מגורר או קצוץ קטן
1 כוס שבבי סויה מיובשים
1/2 כוס עדשים כתומות שטופות ומסוננות
2 שיני שום קצוצות או כתושות
3-4 כפות רסק עגבניות
5-6 עגבניות בשלות (אם הן לא בשלות אפשר עגבניות מרוסקות איכותיות)
כ-2 כוסות מים (בהתאם צורך)
שמן זית
מלח, פפריקה מתוקה
משרים את שבבי הסויה בהרבה מים כ 30 דקות, מסננים את השבבים, שוטפים היטב ומסננים שוב.
במחבת חמה מטגנים את הבצל והגזר עד שהבצל נהייה שקוף, מוסיפים את שבבי הסויה המושרים והמסוננים ומטגנים 1-2 דקות.
מוסיפים את השום לטיגון של כמה שניות.
מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים היטב ומוסיפים בהדרגה מעט מים עד ליצירת רוטב סמיך.
מוסיפים את העגבניות הקצוצות או המרוסקות, העדשים ומים בגובה כפול מגובה העגבניות (בערך 2 כוסות).
מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר במכסה ונותנים להתבשל על אש נמוכה כ 10 דקות.
יש לשים לב שהנוזלים לא מתאדים מידי – במקרה הצורך מוסיפים עוד נוזלים.
מערבבים ומוסיפים מלח ופפריקה.
טועמים ומתקנים תיבול.
(אם הרוטב חמוץ אפשר להוסיף 1/4 כפית סוכר לאיזון)
לכן, עכשיו כשהרוטב שלנו מוכן נכין את הפסטה עפ"י הוראות היצרן,
נסנן את המים, נחזיר לסיר ונפזר מעט שמן זית.
נערבב בעדינות כך שהשמן יכסה את כל הפסטה.
בתיאבון.