סלט אטריות זכוכית ויאטנמי

שעון

10 דקות הכנה

ילד

עם הילדים

גלוטן

ללא גלוטן

סלט כיפי ומרענן עם טעמים של ארצות רחוקות. 

השילוב של חמוץ, מתוק מלוח וחריף ברוטב נותן איזון טעמים מושלם, אטריות השעועית הן ללא גלוטן, דלות בשומן ומאד טעימות.

את הסלט הזה יש להכין ממש בסמוך להגשה. אפשר להכין מראש את כל אחד מהרכיבים ולחבר לפני שמגישים.

1 חבילה אטריות שעועית (לא אורז)

1/4 כרוב פרוס לרצועות

1 גמבה פרוסה לגפרורים

2 מלפפונים פרוס לגפרורים

1 כוס כוסברה קצוצה

1 כוס בזיליקום (עלים בלבד)

1 כוס נענע קצוצה (עלים בלבד)

כוס אגוזי קשיו טבעיים (לא קלויים)

2/3 כוס רוטב סויה

1/2 כוס מיץ לימון (אפשר יותר)

1/4 כוס סילאן טבעי או מייפל (או סוכר)

1/3 פלפל חריף קטן

4-5 שיני שום

1/4 כוס מים רותחים

 

אופן ההכנה:

  1. פורסים את הירקות לגפרורים דקיקים.
  2. משרים את האטריות במים רותחים לכ-5 דקות. מסננים היטב ומפרידים בינהן (אפשר לגזור או לחתוך אותן)
  3. קולים את הקשיו במחבת יבשה למשך כדקה עד שמשחים טיפה.
  4. מכינים רוטב: במעבד מזון קטן או בלנדר מוט מרסקים יחד: פלפל, מיץ לימון, סילאן (או סוכר) ושום עד לקבלת רוטב אחיד.

מוסיפים רוטב סויה ומים רותחים רק לאחר שהכל מרוסק היטב,  טועמים ומתקנים תיבול.

 

מרכיבים ומגישים:

מניחים אטריות מסוננות בקערה, מפזרים מעליהן את  הרוטב ומערבבים, מוסיפים את הירקות והעלים הקצוצים ומערבבים שוב.  

מעבירים לקערת הגשה מקשטים באגוזי קשיו, ומגישים מיד.

קורס בישול דיגיטלי

מגוון קורסים וסדנאות בישול דיגיטלים זמינים בבית הספר הדיגיטלי

מוזמנים לשתף באהבה

שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
עדי כהן סימן טוב

כמה מילים עלי

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

סדנת בישול דיגיטלית

מגוון קורסים וסדנאות בישול דיגיטלים זמינים בבית הספר הדיגיטלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן