פאבה – ממרח אפונה צהובה יווני

10 דקות הכנה

עם הילדים

ללא גלוטן

עד 5 רכיבים

הפאבה היא ממרח דמוי חומוס העשוי מאפונה צהובה, שאנחנו בישראל פחות מכירים. זהו מאכל נהדר, קל הכנה, שאפשר לאכול חמים או בטמפרטורת החדר, עם סלט טוב ומהווה ארוחה נהדרת.
האפונה מכילה ערכים תזונתיים חשובים והיא עשירה בחלבון, ברזל, סידן ואשלגן.

את האפונה היבשה ניתן להשיג בחנויות תבלינים וקטניות ובחנויות טבע.

יש להשרות אותה לכ 24 שעות לפני הבישול ולהחליף 2-3 פעמים את מי ההשריה כדי לשמור על טריותם ולמנוע התעפשות של האפונה.

המצרכים:

2 כוסות אפונה צהובה יבשה

2 בצלים

3-4 שיני שום

שמן זית לפי הטעם (בערך 1/3 כוס)

 

לעבודה:

משרים את האפונה ל 24 שעות בהרבה מים (היא שותה המון ומכפילה את נפחה).

מקלפים וחותכים את הבצלים לרבעים ומבשלים יחד עם האפונה בהרבה מים עד שמתרככת (מומלץ בסיר לחץ לחסכון בזמן).

מסננים את המים, מוסיפים מלח, שום ושמן זית ומרסקים בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם אחיד. אתם תחליטו כמה חלקה אתם רוצים את הפאבה.

טועמים ובמידת הצורך מוסיפים שמן או מלח.

 

היוונים מגישים בעיטור של צלפים, אורגנו ושמן זית.

אני השתוללתי עם פיסטוקים וצנוברים.

 

בתיאבון

מוזמנים לשתף באהבה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print
שיתוף ב email

כמה מילים עלי

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
X
דילוג לתוכן