ממרח חומוס סלק סגול

שעון

20 דקות בישול + 5 דקות הכנה

ילד

עם הילדים

גלוטן

ללא גלוטן

5

עד 5 רכיבים

הממרח הזה כל כך טעים וקל להכנה,יש בו שפע חלבון, הסלק עשיר במינרלים, בניטראטים ובפיגמנטים סגולים והוא תורם להפחתת רמות לחץ הדם ולשמירה על בריאות כלי הדם והלב. והוא מתאים כמטבל או ממרח לכריך, או אפילו כתוספת צבעונית ומזינה לקציצות, סלט ובכלל, והוא ממש פשוט להכנה - אז לכו על זה.

המצרכים

2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים

1 סלק מבושל חתוך לרבעים

2-3 כפות טחינה גולמית

מעט מים (בהדרגה ורק במידת הצורך)

1 כף מיץ לימון

מלח, פלפל לפי הטעם

 

איך מכינים:

מבשלים את הסלק במים עד שמתרכך. מקלפים בעדינות (הוא מתקלף ממש בקלות בידיים)

מניחים את כל המצרכים מלבד המים במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת ממרח חומוס חלק.

מוסיפים מים בהדרגה רק במידת הצורך כדי לעזור לחומוס להטחן.

טועמים מתקנים תיבול.

ניתן לשמור בקופסא סגורה או צנצנת מעוקרת במקרר יומיים-שלושה.

 

בתיאבון

צילום וכלי קרמיקה: אורלי פיטל ceramics by orly

הטיפ של עדי:

עיקור צנצנות לרטבים, ריבה, מטבלים וחמוצים:

כדי להמנע מהיווצרות עובש במזון שאנחנו כובשים או משמרים בבית, נשתמש בצנצנת זכוכית נקיה ומעוקרת.

כדי לעקר צנצנות זכוכית, יש להניח את הצנצנת בכיור ולשפוך לתוכה ועליה מים רותחים, כך גם על המכסה.

לאחר שהמים מתקררים מעט, שופכים אותם וממלאים את הצנצנת עד לקצה (שלא תהייה שכבה של אויר בין המילוי למכסה.

משתמשים במזלג או כפית נקיים מאד כדי להוציא את תוכן הצנצנת.

 

 

קורס בישול דיגיטלי

מגוון קורסים וסדנאות בישול דיגיטלים זמינים בבית הספר הדיגיטלי

מוזמנים לשתף באהבה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print
שיתוף ב email

כמה מילים עלי

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

סדנת בישול דיגיטלית

מגוון קורסים וסדנאות בישול דיגיטלים זמינים בבית הספר הדיגיטלי

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

FB.getLoginStatus(function(response) { statusChangeCallback(response); });
גלילה לראש העמוד