הממרח הזה כל כך קל להכנה, יש בו שפע חלבון, בטא קרוטן, ויטמיני B, אשלגן ונוגדי חמצון החשובים לבריאות העיניים, הלב ומערכת החיסון והוא מתאים כמטבל או ממרח לכריך, או אפילו כתוספת צבעונית ומזינה לקציצות, סלט ובכלל, והוא ממש פשוט להכנה - אז לכו על זה.
המצרכים
2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים
1 בטטה קטנה
1/3 כוס שמן זית
מעט מים (בהדרגה ורק במידת הצורך)
מלח, פלפל לפי הטעם
איך מכינים:
מניחים את הבטטה בתבנית עם נייר אפיה, מחוררים מעט עם מזלג (כדי שלא תתפוצץ באפיה) ואופים בחום של 190 מעלות כחצי שעה עד שמתרככת.
בנתיים מניחים את שאר המצרכים מלבד המים במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת ממרח חומוס חלק.
מוסיפים מים בהדרגה רק במידת הצורך כדי לעזור לחומוס להטחן.
מוציאים את הבטטה האפויה מהתנור, מצננים מעט, חוצים לשני חצאים ומוציאים בעזרת כף את תוכן הבטטה מהקליפה.
מעבירים את תוכן הבטטה למעבד המזון עם החומוס וטוחנים בפולסים קצרים עד שכל הרכיבים מתאחדים.
אין לטחון יותר מכמה שניות אחרת נקבל מחית נוזלית.
טועמים מתקנים תיבול.
ניתן לשמור בקופסא סגורה או צנצנת מעוקרת במקרר יומיים-שלושה.
בתיאבון
צילום וכלי קרמיקה: אורלי פיטל ceramics by orly
הטיפ של עדי:
עיקור צנצנות לרטבים, ריבה, מטבלים וחמוצים:
כדי להמנע מהיווצרות עובש במזון שאנחנו כובשים או משמרים בבית, נשתמש בצנצנת זכוכית נקיה ומעוקרת.
כדי לעקר צנצנות זכוכית, יש להניח את הצנצנת בכיור ולשפוך לתוכה ועליה מים רותחים, כך גם על המכסה.
לאחר שהמים מתקררים מעט, שופכים אותם וממלאים את הצנצנת עד לקצה (שלא תהייה שכבה של אויר בין המילוי למכסה.
משתמשים במזלג או כפית נקיים מאד כדי להוציא את תוכן הצנצנת.