הממרח הזה כל כך טעים, יש בו שפע חלבון, והוא ממש קל להכנה! הוא מתאים כמטבל או ממרח לכריך, או אפילו כתוספת מזינה לכל ארוחה, אחרי שתנסו כבר לא תקנו חומוס מוכן !
המצרכים
2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים
1/2 כוס טחינה גולמית
4 כפות מים
1 כף מיץ לימון (אפשר יותר, בהתאם לטעמכם)
2 שיני שום (אופציה)
1/4 כפית מלח (אפשר יותר, בהתאם לטעמכם)
1/2 כפית כמון טחון (אופציה)
איך מכינים:
מניחים את כל המצרכים במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת ממרח חומוס חלק.
אם התערובת יבשה מידי, מוסיפים מים בהדרגה ורק במידת הצורך כדי לעזור לחומוס להטחן.
טועמים מתקנים תיבול.
ניתן לשמור בקופסא סגורה או צנצנת מעוקרת במקרר יומיים-שלושה.
בתיאבון
רוצים לראות איך אני מכינה את החומוס?
לחצו על התמונה
הטיפ של עדי:
עיקור צנצנות לרטבים, ריבה, מטבלים וחמוצים:
כדי להמנע מהיווצרות עובש במזון שאנחנו כובשים או משמרים בבית, נשתמש בצנצנת זכוכית נקיה ומעוקרת.
כדי לעקר צנצנות זכוכית, יש להניח את הצנצנת בכיור ולשפוך לתוכה ועליה מים רותחים, כך גם על המכסה.
לאחר שהמים מתקררים מעט, שופכים אותם וממלאים את הצנצנת עד לקצה (שלא תהייה שכבה של אויר בין המילוי למכסה.
משתמשים במזלג או כפית נקיים מאד כדי להוציא את תוכן הצנצנת.