מסבחה שעועית לימה

שעון

2 שעות בישול מוקדם + 5 דקות הכנה

ילד

עם הילדים

גלוטן

ללא גלוטן

5

עד 5 רכיבים

הממרח הזה כל כך קל להכנה, והוא מתאים כמטבל או ממרח לכריך, או כארוחה מלאה בתוספת סלט. השעועית הלבנה עשירה בחלבון ובסידן, ולמעשה מכילה כמות סידן דומה לזו שבחלב, בנוסף היא מכילה אשלגן, מגנזיום, נחושת, אבץ ומנגן בכמויות מרשימות - מוזמנים לנסות.

המצרכים

2 כוסות שעועית לימה או כל שעועית לבנה מבושלת היטב (הוראות בהמשך)

4 כפות טחינה גולמית

1 שן שום

2-3 כפות מיץ לימון טרי

1-2 כפות שמן זית 

כ 1/2 כוס ממי הבישול (בהדרגה ורק במידת הצורך)

מלח, פלפל לפי הטעם

 

איך מכינים:

*יש להשרות את השעועית לפחות 24 שעות ולאחר מכן לבשל בהרבה מים כשעתיים שלוש בסיר מכוסה או כשעה בסיר לחץ. אנחנו רוצים להגיע למרקם מאד רך.

שומרים בצד חצי כוס מהשעועית לקישוט.

מניחים את כל המצרכים מלבד המים במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת ממרח חלק.

מוסיפים מים ממי הבישול בהדרגה רק במידת הצורך כדי לעזור לשעועית להטחן.

טועמים ומתקנים תיבול.

מגישים בתוספת שעועית שלמה מעל, ומקשטים בשמן זית וצנוברים.

ניתן לשמור בקופסא סגורה או צנצנת מעוקרת במקרר יומיים-שלושה.

 

בתיאבון

צילום וכלי קרמיקה: אורלי פיטל ceramics by orly

הטיפ של עדי:

עיקור צנצנות לרטבים, ריבה, מטבלים וחמוצים:

כדי להמנע מהיווצרות עובש במזון שאנחנו כובשים או משמרים בבית, נשתמש בצנצנת זכוכית נקיה ומעוקרת.

כדי לעקר צנצנות זכוכית, יש להניח את הצנצנת בכיור ולשפוך לתוכה ועליה מים רותחים, כך גם על המכסה.

לאחר שהמים מתקררים מעט, שופכים אותם וממלאים את הצנצנת עד לקצה (שלא תהייה שכבה של אויר בין המילוי למכסה.

משתמשים במזלג או כפית נקיים מאד כדי להוציא את תוכן הצנצנת.

 

 

מוזמנים לשתף באהבה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print
שיתוף ב email

כמה מילים עלי

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

FB.getLoginStatus(function(response) { statusChangeCallback(response); });
גלילה לראש העמוד