זהו אחד הדברים הקטנים שמשדרגים כל ארוחה. המעדן הזה נותן בעיטה של חמיצות וחרפרפות נהדרת לכריך, קציצות ובכלל. ממש פשוט להכין לימון כבוש - אז לכו על זה.
המצרכים (הכמויות בהתאם לגודל הצנצנת, אני ממליצה להכין בצנצנות קטנות):
לימונים יפים עם קליפה לא עבה
מיץ לימון סחוט טרי
מלח גס
1/4-1/2 כפית פפריקה מתוקה או חריפה בהתאם לטעם
מעט שמן זית
איך מכינים:
כדי להמנע מהיווצרות עובש, נשתמש בצנצנת זכוכית נקיה ומעוקרת.
כדי לעקר צנצנות זכוכית, יש להניח את הצנצנת בכיור ולשפוך לתוכה ועליה מים רותחים, כך גם על המכסה.
לאחר שהמים מתקררים מעט, שופכים אותם וממלאים את הצנצנת בלימונים עד לקצה (שלא תהייה שכבה של אויר בין המילוי למכסה.
משתמשים במזלג או כפית נקיים מאד כדי להוציא את הלימונים מהצנצנת.
פורסים או קוצצים מחצית מהלימונים ומהשאר סוחטים מיץ.
מניחים שכבה של פרוסות או חתיכות לימון בצנצנת המעוקרת, מעליה מפזרים כפית מלח גס, מעל שכבה נוספת ופפריקה , ממשיכים בשכבות לימון ומלח עד שמגיעים לקצה הצנצנת.
מוזגים שכבה דקה מאד של שמן זית כדי להגן מבני היווצרות עובש
וסוגרים היטב את הצנצנת ומניחים במקום מוצל כשבועיים עד שהלימונים כבושים.
כשהלימונים מוכנים מכניסים את הצנצנת למקרר ומוסיפים לימון לכל ארוחה.
בתיאבון
הטיפ של עדי:
עיקור צנצנות לרטבים, ריבה, מטבלים וחמוצים:
כדי להמנע מהיווצרות עובש במזון שאנחנו כובשים או משמרים בבית, נשתמש בצנצנת זכוכית נקיה ומעוקרת.
כדי לעקר צנצנות זכוכית, יש להניח את הצנצנת בכיור ולשפוך לתוכה ועליה מים רותחים, כך גם על המכסה.
לאחר שהמים מתקררים מעט, שופכים אותם וממלאים את הצנצנת עד לקצה (שלא תהייה שכבה של אויר בין המילוי למכסה.
משתמשים במזלג או כפית נקיים מאד כדי להוציא את תוכן הצנצנת.