חציל קלוי הכי קל העולם

שעון

30 דקות הכנה

גלוטן

ללא גלוטן

רשימה 5

עד רכיבים

כמה דקות עבודה ויש לכם מנה יפייפיה ומשגעת, דלת קלוריות ונטולת גלוטן

המצרכים:

1 חציל בינוני ויפה

מעט שמן זית

מלח

סומק (אופציה)

להגשה:

טחינה / לאבנה/ יוגורט

פטרוזיליה קצוצה

 

איך מכינים:

מניחים את החציל בשלמותו על גבי נייר אפיה בתבנית ואופים בתנור כ 30-40 דקות בחום של 180 מעלות עד שבנגיעה מרגישים שהחציל רך והקליפה קצת חרוכה.

מוציאים את החציל מהתנור, מצננים מעט ומקלפים בעזרת האצבעות את הקליפה בזהירות מסביב תוך השארת החציל ועוקץ (הצ'ופציק למעלה).

נשארים עם חציל שלם אפוי ורך.

מכינים טחינה או לאבנה כמו שאוהבים.

בצלחת הגשה מניחים טחינה או לאבנה או יוגורט חמצמץ, מניחים את החציל וחותכים בסכין חתך ארוך לאורכו ופותחים מעט (כמו ספר).

מזלפים מעט שמן זית, מלח וסומק.

מקשטים בפטרוזיליה קצוצה או עירית.

מגישים חמים או בטמפרטורת החדר.

בתיאבון

מוזמנים לשתף באהבה

עדי כהן סימן טוב

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן