כמה דקות עבודה ויש לכם מנה יפייפיה ומשגעת, דלת קלוריות ונטולת גלוטן
המצרכים:
1 חציל בינוני ויפה
מעט שמן זית
מלח
סומק (אופציה)
להגשה:
פטרוזיליה קצוצה
איך מכינים:
מניחים את החציל בשלמותו על גבי נייר אפיה בתבנית ואופים בתנור כ 30-40 דקות בחום של 180 מעלות עד שבנגיעה מרגישים שהחציל רך והקליפה קצת חרוכה.
מוציאים את החציל מהתנור, מצננים מעט ומקלפים בעזרת האצבעות את הקליפה בזהירות מסביב תוך השארת החציל ועוקץ (הצ'ופציק למעלה).
נשארים עם חציל שלם אפוי ורך.
מכינים טחינה או לאבנה כמו שאוהבים.
בצלחת הגשה מניחים טחינה או לאבנה או יוגורט חמצמץ, מניחים את החציל וחותכים בסכין חתך ארוך לאורכו ופותחים מעט (כמו ספר).
מזלפים מעט שמן זית, מלח וסומק.
מקשטים בפטרוזיליה קצוצה או עירית.
מגישים חמים או בטמפרטורת החדר.
בתיאבון