סלט ירקות שורש עם רוטב מרענן וטעים.
שילוב הדגנים והקטניות מספק למנה אבץ, חלבון מלא, ברזל וסיבים תזונתיים לסלט:
2 גזרים
¼ כרוב קטן
2 גמבות בכמה צבעים
2 מקלות סלרי עלים וגבעולים
1 קולורבי
1 כוס קטניה מבושלת (מש/ עדשים/ חומוס)
1 כוס דגן מבושל (אורז/ קינואה/ כוסמת)
לרוטב:
½ כוס שמן זית איכותי
¼ כוס מיץ תפוזים
1/2 כפית מלח (אם רוצים אפשר יותר)
1 כף סירופ מייפל טהור/סילאן/אגבה
1/2 כפית חרדל איכותי
אופן ההכנה:
מניחים בקערה את הדגנים ווהקטניות שבחרנו.
את כל הירקות חותכים לגפרורים ומניחים מעל.
מכניסים את כל מצרכי הרוטב לצנצנת זכוכית אטומה, משקשקים עד שמתקבל רוטב חלק. טועמים ומתקנים תיבול.
שופכים את הרוטב על הירקות ומערבבים.