סלט ירקות שורש עם קטניות ודגנים

שעון

10 דקות הכנה

ילד

עם הילדים

גלוטן

לא גלוטן

סלט ירקות שורש עם רוטב מרענן וטעים.

שילוב הדגנים והקטניות מספק למנה אבץ, חלבון מלא, ברזל וסיבים תזונתיים

לסלט:

2 גזרים

¼ כרוב קטן

2 גמבות בכמה צבעים

2 מקלות סלרי עלים וגבעולים

1 קולורבי

1 כוס קטניה מבושלת (מש/ עדשים/ חומוס)

1 כוס דגן מבושל (אורז/ קינואה/ כוסמת)

 

לרוטב:

½ כוס שמן זית איכותי

¼ כוס מיץ תפוזים

1/2 כפית מלח (אם רוצים אפשר יותר)

1 כף סירופ מייפל טהור/סילאן/אגבה

1/2 כפית חרדל איכותי

 

אופן ההכנה:

מניחים בקערה את הדגנים ווהקטניות שבחרנו.

את כל הירקות חותכים לגפרורים ומניחים מעל.

מכניסים את כל מצרכי הרוטב לצנצנת זכוכית אטומה, משקשקים עד שמתקבל רוטב חלק. טועמים ומתקנים תיבול.

שופכים את הרוטב על הירקות ומערבבים.

מתכונים דומים:

הנה סלט דומה בשילוב אבוקדו 

ועוד סלט בשילוב ברוקולי ואגוזים

מוזמנים לשתף באהבה

עדי כהן סימן טוב

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן