סירות בטטה בקארי גרגרי חומוס פיקנטי

שעון

30 דקות אפיה+ 20 דקות הכנה

גלוטן

ללא גלוטן

המנה הזו כל כך יפה, חגיגית וטעימה, יש בה שפע חלבון, צבע עז ומדליק וחרפרפות כיפית ואף אחד לא עומד בפניה. נסו וספרו לי איך היה.

המצרכים:

3 בטטות בינוניות

1.5 כוסות גרגרי חומוס מבושלים

1 חבילה טופו משי (300-350 גר’)

1 בצל

2 גזרים

2 שיני שום

2 כפיות אבקת קארי הודי (אפשר פחות אם אתם לא אוהבים חריף)

1 כפית כורכום 

2 כפיות רסק עגבניות

1 כוס קרם קוקוס

1 כפית מלח (אפשר יותר עפ”י הצורך)

מעט שמן (רצוי זית או קוקוס)

1 כוס מים

 

אופן ההכנה:

בעזרת מזלג, מחוררים חורים לאורך הבטטות (כדי שהקליפה לא תתפוצץ) , מניחים אותן בתבנית על נייר אפיה ואופים בחום של  180 מעלות כחצי שעה עד שהן מתרככות. 

מוציאים מהתנור, מצננים מעט וחותכים לאורך ל 2 חצאים.

 

קוצצים את הבצל והגזר לקוביות קטנות.

מחממים מחבת ומשמנים במעט שמן, מטגנים קלות את הגזר והבצל, מוסיפים את הקארי והכורכום ומערבבים כמה שניות (זהירות שלא ישרפו).

מוסיפים את המים ומבשלים כמה דקות עם מכסה סגור עד שהירקות רכים, 

כשהירקות מבושלים מוסיפים קרם קוקוס וחבילה של טופו משי ומרסקים הכל יחד בעזרת בלנדר מוט.

כשהרוטב חלק מוסיפים את גרגרי החומוס והמלח מבשלים מס’ דקות יחד, טועמים ומתקנים תיבול.

בעזרת כפית מוציאים חלק מהתוכן של הבטטה כדי ליצור גומה.

(את התוכן שהוצאתם אפשר להוסיף לסיר הקארי ולערבב.)

בעזרת כף יוצקים מהקארי אל תוך הגומה.

אפשר לקשט בעירית או כוסברה ולהגיש.

הטיפ של עדי:

את טופו המשי ניתן למצוא בכל סופרמרקט במדפים של המוצרים האסייאתים, הוא נמכר באריזות קרטון ולא דורש קירור (רק לאחר הפתיחה). כדאי לרכוש ולשמור בארון למקרה שיתחשק לכם להכין קארי, פסטה, חצ’פורי או מתכונים נוספים

קורס בישול דיגיטלי

מגוון קורסים וסדנאות בישול דיגיטלים זמינים בבית הספר הדיגיטלי

מוזמנים לשתף באהבה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print
שיתוף ב email

כמה מילים עלי

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

סדנת בישול דיגיטלית

מגוון קורסים וסדנאות בישול דיגיטלים זמינים בבית הספר הדיגיטלי

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן