המנה הזו כל כך יפה, חגיגית וטעימה, יש בה שפע חלבון, צבע עז ומדליק וחרפרפות כיפית ואף אחד לא עומד בפניה. נסו וספרו לי איך היה.
המצרכים:
3 בטטות בינוניות
1.5 כוסות גרגרי חומוס מבושלים
1 חבילה טופו משי (300-350 גר’)
1 בצל
2 גזרים
2 שיני שום
2 כפיות אבקת קארי הודי (אפשר פחות אם אתם לא אוהבים חריף)
1 כפית כורכום
1 כוס קרם קוקוס
1 כפית מלח (אפשר יותר עפ”י הצורך)
מעט שמן (רצוי זית או קוקוס)
1 כוס מים
אופן ההכנה:
בעזרת מזלג, מחוררים חורים לאורך הבטטות (כדי שהקליפה לא תתפוצץ) , מניחים אותן בתבנית על נייר אפיה ואופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה עד שהן מתרככות.
מוציאים מהתנור, מצננים מעט וחותכים לאורך ל 2 חצאים.
קוצצים את הבצל והגזר לקוביות קטנות.
מחממים מחבת ומשמנים במעט שמן, מטגנים קלות את הגזר והבצל, מוסיפים את השום, הקארי והכורכום ומערבבים כמה שניות (זהירות שלא ישרפו).
מוסיפים את המים ומבשלים כמה דקות עם מכסה סגור עד שהירקות רכים,
כשהירקות מבושלים מוסיפים קרם קוקוס וחבילה של טופו משי ומרסקים הכל יחד בעזרת בלנדר מוט.
כשהרוטב חלק מוסיפים את גרגרי החומוס והמלח מבשלים מס’ דקות יחד, טועמים ומתקנים תיבול.
בעזרת כפית מוציאים חלק מהתוכן של הבטטה כדי ליצור גומה.
(את התוכן שהוצאתם אפשר להוסיף לסיר הקארי ולערבב.)
בעזרת כף יוצקים מהקארי אל תוך הגומה.
אפשר לקשט בעירית או כוסברה ולהגיש.
