גבינת שקדים חצי קשה בסגנון צפתית

שעון

15 דקות הכנה

ילד

עם הילדים

גלוטן

ללא גלוטן

רשימה 5 רכיבים

עד 8 רכיבים

אם אתם נמנעים ממוצרי חלב (וגם אם לא) הגבינה הזו היא פשוט הברקה!
בהשראת מתכון של the planted chef
היא מבוססת על שקדים טחונים כשהקורנפלור והאגר אגר (ג'לטין מבוסס על אצות) עוזרים לה להתייצב ולקבל מרקם ממש כמו של גבינה חצי קשה שאפשר לחתוך לפרוסות או קוביות.
אפשר לאכול אותה ככה סתם, או להוסיף לסלט או לטוסט וכמובן לאכול עם לחם טרי.
בתחתית הוספתי לכם גם כמה קישורים למתכוני לחמים תוצרת בית נפלאים.
אז מוזמנים לנסות להכין ולספר לי איך יצא.
המצרכים  

שלב א'

1 כוס קמח שקדים
3/4 כוס מים
3 כפות מיץ לימון טרי
3/4 כף מלח

___________

שלב ב'

1 כוס מים
1 כף קורנפלור/קמח טפיוקה
1 כף אבקת אגר אגר

 
איך מכינים?

טוחנים ביחד היטב:

1 כוס קמח שקדים
3/4 כוס מים
3 כפות מיץ לימון טרי
3/4 כף מלח

 

בסיר קטן מבשלים ביחד:
1 כוס מים
1 כף קורנפלור/קמח טפיוקה
1 כף אבקת אגר אגר

מבשלים על להבה גבוהה עד רתיחה ואז מנמיכים ומבשלים כמה דקות עד שמסמיך.
מוסיפים את תערובת השקדים לסיר, מערבבים היטב ומבשלים על אש נמוכה תוך ערבוב עד לקבלת בלילה אחידה וסמיכה כמו דייסה סמיכה מאד.

מסירים מהאש ומעבירים לכלי מרופד ב 3 שכבות של נייר סופג  או בד יעודי לגבינה.
בשלב זה אפשר להוסיף תוספות אם רוצים (בצל מטוגן/עגבניות מיובשות/ פלפל חור ועוד)

מכניסים לקירור של 10 שעות לפחות.

לאחר הקירור וההתייצבות מסירים את הנייר ונהנים מגבינה מדהימה!

שומרים במקרר בקופסה סגורה

 
את הגבינה הזו אפשר לאכול כפי שהיא או להוסיף לסלט.
וגם כמובן עם לחם טרי.
 
רוצים מתכון ללחם?
הנה כמה מתכוני לחמים קלים וטעימים:
 כ
גבינה צפתית שקדים

מוזמנים לשתף באהבה

עדי כהן סימן טוב

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן