איזה כיף זה שאפשר להכין לחמניות טריות בבית בקלות ?
אז הנה מתכון נהדר ללחמניות איטלקיות רכות מבפנים ופריכות מבחוץ שאפשר להכין, להקפיא ולשלוף בקלות בכל רגע.
מוזמנים להכין איתי - ויש גם סרטון בסוף!
המצרכים
2.5 כוסות מים חמימים (כוסות מדידה)
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סילאן
800 גר' קמח מלא (1 קילו פחות 1/2 כוס)*
1/2 כוס שמן זית
1 כף מלח
מערבבים היטב את השמרים והמים והסילאן.
מוסיפים קמח ומערבבים מעט.
מוסיפים שמן ומלח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
מעבירים למשטח עבודה נקי או למיקסר ולשים 10 דקות.
אם הבצק הופך לדביק בעת הלישה אפשר להוסיף מעט קמח בהדרגה.
מעבירים לקערה, משמנים את הבצק ומכסים את הקערה בניילון ובמגבת נקיה.
מתפיחים בקערה למשך שעה וחצי-שעתיים.
מחלקים את הבצק ל 10 כדורים.
אפשר להשאיר אותם בצורת כדורים או להפוך אותם לגלילים כפי שמודגם בסרטון המצורף למטה.
מניחים נייר אפיה על תבנית ומניחים לתפיחה שניה כחצי שעה.
בעזרת מסננת מפזרים מעט קמח מעל וחורצים חריצים בסכין חדה.
ואופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות.
זורקים לתחתית התנור החם 3-4 קוביות קרח ומכניסים מיד את התבנית. (זה יצור קרום פריך)
אופים כחצי שעה או עד שהחלק התחתון של הלחמניות שחום.
מוציאים מהתנור ומעבירים לרשת להתקרר.
אפשר להקפיא ולשלוף כל יום לחמניה טריה.
* הערות חשובות
- אפשר להשתמש בכל קמח שתרצו, ככל שהקמח יותר כבד (קמח מלא, שיפון) כך יהיה צורך בפחות קמח ויותר נוזלים וליהפך.
- חשוב ללוש את הבצק כדי שיהלחמניות יהיו רכות ופלאפיות.
- מטרת הקרח לייצר אדים וליצור קרום קשה מסביב, אם מעדיפים לחמניות רכות גם בחוץ אפפשר לוותר עליו.
עם מה מגישים?
אין כמו לחם טרי שנאפה עכשיו הוא כל כך טוב, שאפילו לא צריך שום דבר שילווה אותו.
יחד עם זאת, הנה כמה רעיונות לממרחים מעולים שילוו ויחמיאו ללחמניות:
רוצים לראות איך אני מכינה?
הנה הסרטון
