לחם טחינה

לחם טחינה עדשים ללא גלוטן

שעון

10 דקות הכנה + 40 דקות אפיה

ילד

עם הילדים

גלוטן

ללא גלוטן

רשימה 5

עד 8 רכיבים

איזה כיף זה שאפשר להכין לחם טרי ללא גלוטן בבית בקלות ?
אז הנה מתכון נהדר ללחם שמכינים מטחינה וקמח עדשים כתומות שאפשר להכין, להקפיא ולשלוף בקלות בכל רגע.
הפסיליום משמש כאן לחיבור ואיחוד הרכיבים אבל יש לו יתרונות רבים אחרים: הוא תורם לתחושת שובע, משמש לטיפול בעצירות, טחורים, פיסורה ומעי רגיז, מסייע להפחתת רמות כולסטרול, הורדת רמות שומנים בדם וערכי לחץ דם ועוד.
אז מוזמנים לנסות להכין ולספר לי איך יצא.

המצרכים  

1/2 כוס קמח עדשים
2 כפות פסיליום טחון
1 כוס מים
1/2 כפית מלח
2 כפות מייפל טבעי
1/4 כוס טחינה גולמית (רצוי מלאה)
1/4 כוס מיקס זרעים שונים (דלעת, חמניה, שומשום ועוד)

 

1/2 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית חומץ

 

אופן ההכנה:
לערבב יחד: קמח עדשים, פסיליום, מלח, מייפל,טחינה. להוסיף מים ולערבב עד לקבלת תערובת חלקה. 

לתת לתערובת לנוח ולהסמיך ביחד כ 10 דקות.

בנתיים לחמם תנור ל 170 מעלות

לאחר 10 דקות, להוסיף לתערובת: 2 כפות מתוך מיקס הזרעים, אבקת אפיה, חומץ.

לערבב היטב ולהעביר מיד לתבנית אינגליש קייק משומנת.
להוסיף מלמעלה את יתרת הזרעים לקישוט (אל תוותרו)
לאפות מיד עד שמתייצב (כ 35 דקות)

מוציאים מהתנור ומעבירים לרשת לקירור מוחלט.

 
עם מה מגישים?
 אין כמו לחם טרי שנאפה עכשיו הוא כל כך טוב, שאפילו לא צריך שום דבר שילווה אותו. 
יחד עם זאת, הנה כמה רעיונות לממרחים מעולים שילוו ויחמיאו ללחם:

 ממרח טחינה וחציל כבוש

 
 
 
לחם טחינה+צפתית

מוזמנים לשתף באהבה

עדי כהן סימן טוב

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן