מבשלים עם טופו- גם בריא וגם טעים! 

אני מתה על טופו! זהו חומר גלם מעולה שאפשר להכין איתו אינסוף מנות נהדרות. הוא סופג טעמים ומתאים להכל.

טופו מהווה מקור מעולה לחלבון ברזל וסידן: ב- 100 גר' טופו יש 15 גר' חלבון, 250 מג' סידן, ו-5.4 מג' ברזל והוא מכיל את כל חומצות האמינו הדרושות לנו.

לפני שעברתי לתזונה מן הצומח, ההיכרות שלי איתו הייתה מאד מצומצמת והסתכמה ב"מוקפץ", פעמים רבות כשהשתמשתי בטופו הוא לא היה טרי ולא ממש ידעתי איך להשתמש בו ולכן התאכזבתי. 

אחרי שעברתי לטבעונות וחקרתי קצת את הנושא גיליתי חומר גלם נהדר שאפשר להכין איתו שפע מתכונים: פשטידות, ממרחים, קציצות, קינוחים וכמובן מוקפצים ומטוגנים למינהם. 

במשך שנים נטען כי סויה מכילה הורמונים, גורמת להתפתחות מינית מוגברת בקרב ילדים וגורמת לסרטן.

היום כבר ידוע כי הדברים כלל אינם נכונים: סויה לא מכילה הורמונים אלא פיטואסטרוגנים שאמנם דומים במבנה שלהם לאסטרוגן אך נטולי השפעה על מערכות הרביה או על סרטן.

כל ארגוני הבריאות בעולם כולל משרד הבריאות הישראלי וכל קופות החולים מעודדות צריכה של מוצרי סויה ומציינות כי היא תורמת למניעת סרטן.

גם ילדים יכולים לצרוך סויה וטופו ללא חשש.

 

כדאי להכיר – קיימים 3 סוגי טופו בישראל:

טופו קשה – נמכר טרי במקררים בכל הסופרים, בעל מרקם קשה דומה לגבינה בולגרית, משמש בעיקר למוקפצים, לקציצות או לטיגון (שניצלונים), אבל גם לפשטידות, ממרחים ועוד. 

טופו רך טרי – נמכר בדרך כלל בחנויות טבע במקררים, בעל מרקם רך מעט יותר (קצת כמו גבינה צפתית) 

אפשר לעשות איתו כמעט הכל. 

טופו משי – זהו טופו רך מאד במרקם של גבינת ריקוטה, נמכר באריזות קרטון ואקום במדפים של המוצרים האסיאתים. 

טופו משי משמש בעיקר לממרחים, קינוחים, פשטידות ועוד (אי אפשר לחתוך ולטגן) 

בארץ יש 3 דרגות רכות של טופו משי (אריזה אדומה/תכלת/סגולה – ההבדלים בינהם לא מאד גדולים) 

היתרון בטופו משי הוא שאפשר לשמור במזווה ולשלוף מתי שנרצה, הוא לא דורש קירור. 

לטופו יש טעם מאד עדין (יש שיגידו שהוא חסר טעם) ולכן חייב טבילה במרינדה כלשהי או בישול ברוטב. 

שימו לב שטופו הוא מוצר רגיש וחייב לאחסן בקירור לצערי יש חברות שלא משנעות את הטופו כמו שצריך והוא מתקלקל מאד מהר, אמנם בתקופה האחרונה יש יותר מודעות ודרישה המצב השתפר. 

איך יודעים אם טופו מקולקל?

– שימו לב לתאריך היצור והתפוגה. אל תמתחו אותם. 

– אם שקית הואקום נפוחה סימן שהוא מקולקל. 

– לטופו מקולקל יש ריח מזעזע, לטופו טרי יש ריח מאד מאד עדין. 

מה אפשר להכין עם טופו? לפניכם מספר המלצות למתכונים נהדרים :

טופו קשה:

טופו מוקפץ בסילאן, סויה עם ירקות פריכים- למתכון לחצו כאן

בורקס דפי אורז ללא גלוטן במלית גבינת טופו – למתכון לחצו כאן

קציצות טופו בקארי- למתכון לחצו כאן

קציצות טופו בזיליקום בקרם תרד- למתכון לחצו כאן

קארי תאילנדי – למתכון לחצו כאן

כדורי גבינת טופו בטעמים- למתכון לחצו כאן 

פאייה – תבשיל אורז ירקות וטופו- למתכון לחצו כאן

 

טופו משי:

חטיפי גבינה אפויים – למתכון לחצו כאן

סלט תפוחי אדמה טבעוני- למתכון לחצו כאן

מתכונים עם טופו משי: 

קיש פטריות פריך – למתכון לחצו כאן

ספאנקופיתה – מאפה פילו עם גבינת טופו ותרד- למתכון לחצו כאן

פשטידת תירס ללא גלוטן- למתכון לחצו כאן

פשטידת מנגולד ללא גלוטן- למתכון לחצו כאן

עוגת גבינה קרה – למתכון לחצו כאן

טופו רך:

כנאפה טבעונית – למתכון לחצו כאן

 

מוזמנים לשתף באהבה

עדי כהן סימן טוב

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן